Årets lucia & shopping

Denna dagen är till ända och jag tror många undrar hur det gått då vi ikväll haft lucia avslöjande. Fick slått in alla julklappar innan allt med. Till att börja med så åkte jag in till stan runt fyra tiden, köpte en blender på rusta för jag ska börja göra smoothies men hade inget att mixa det med. Den kostade 199 och tycker den verkar rejäl med glaskanna. Sedan blev det en sväng på stan, en muffins på espresso house sen vidare mot lucia.
 
Väl där fick vi alla sitta ner på rad nästan som första gången, mobilen stängdes av och reporten från Hallands Nyheter presenterade sig. Tillslut kom ledarna från 4H in och presenterade vinnaren tillsammans med dennes familj. Det blev Felicia som blev lucia men det hade tydligen varit väldigt jämnt i årets omröstning. Sen sjöng vi och det vart tårtkalas. Lite omflyttning i luciatåget och lite träning, snack inför morgondagens uppträdande. 

Sen begav jag mig till kvantum för att köpa frukt till mina smoothie som jag ska förberedda i portionspåsar. Det blev banan, mango, babyspenat, blåbär och torkade dadlar. Sen fick bra fryspåsar och kattmat hänga med hem också. Så nu sen jag kom hem så har jag rengjort blendern och skurit upp samt fryst in frukt. 
 
För att avsluta detta inlägget skulle jag vilja tacka alla som röstat på mig, tyvärr räckte det inte ända fram men jag är lika glad och taggad som tärna också!
 
 

Första advent och storm

Vilken helg, avslutade denna första advent med att ha två luciauppträdanden plus träning igår. Vi började på kusthotellet i deras resturang, det var så otroligt stämningsfullt och kändes som julafton. Sen blev det matpaus och träning för att efter det bege oss ut till Gödestad kyrka. Det var en otroligt vacker kyrka, akustiken var också otroligt. Man blev rätt tagen när man stod där framme. Efter det blev vi bjudna på pepparkakor, saft och glögg.

Man märker verkligen hur glada folk blir när lucia kommer, fick massa fint beröm! Sen började den mindre roliga hemresan då stormen började blåsa upp och det regnade riktigt rejält. Fick sänka hastigheten rejält men kom sakta men säkert fram. Sen har det blåst otroligt mycket hela natten, skakat i fönstrerna och man har undrat om taket ska flyga av typ haha. Kom inte till skolan imorse då det fortfarande blåste och det var träd på dumma ställen.
 
Ikväll är det lucia avslöjande, nervöst och spännande. Tills dess plugg och julklappsinslagning.
 
 
 

Gröna goda smoothies

Jag erkänner att när det gäller mat blir jag gärna lat och orkar inte fixa ihop bra saker att äta/dricka. Vill egentligen så mycket med min kost då jag blir allt mer och mer intresserad av att ta in mer av växtriket i min kost och chilla lite med kött/mejeriprodukter. Dels för att jag inte kan äta för mycket mejeriprodukter då min mage gör uppror emellanåt och kött för att ne det känns inte helt hundra i själen.

Jag har därför letat inspiration för man måste börja någonstans. Började fundera om man kan frysa frukt och japp det kan man. Så tänkte jag köper olika frukter när jag får pengar och fryser ner frukt som jag kan ha till smoothies.  Googlade vidare och då ser jag det geniala att sortera den frysta frukten och grönsaker i portionspåsar så märker man upp med vilken typ av smoothie det är. Det kan absolut funka för mig ekonomiskt sätt så detta ska göras!
 
Mina favorit ingredienser är mango, banan, avokado, blåbär, hallon och spenat! Det är så att spenat gör sig riktigt bra i smoothie och är fyllt av bra saker för kroppen. Fyll med grönskaer! För att få bra konsistens mixar jag även i juice eller vatten. Kan tänka mig att mandelmjölk, kokosmjölk/-vatten funkar bra med.
 
Toppa med nötter eller färska bär om du vill, du kan även blanda ner andra nyttigheter som macapulver.
 
Här en jordgubb/spenat smoothie
citiboard