Progress

Det är kul att se hur kroppen reagerar på träning. Jag har tränat i en månad nu varvat med ridningen. Både kondition och styrka har redan blivit bättre. Konditionen är något som är extra jobbigt för mig men den kommer i ridningen och jag går ju även ut och går pw en gång i veckan. Imorgon ska vi träna kondition och kolla puls i skolan så där kan jag se lite hur jag ligger till, fick inget vidare resultat som vi hade på beep testet i början av terminen.
Mina armar har varit väldigt svaga och även bålen. Jag har i maskinerna där jag övar armar kunnat ta 10 max 15 kg. Nu igår la jag lite press på mig själv och ökade vikterna. 20 kg på alla arm/ryggövningar, det gick bra blev lagom jobbigt utan att göra ont. Benpressen tog jag 60 kg i idag, så benmusklerna finns där fortfarande och blir starkare.

Har även tänkt träna lite med däck, sett flera övningar på youtube och internet. Skitkul då jag kan göra det hemma. Nu när jag skriver detta (onsdag kväll) så känns tyvärr mina bihålor av och jag känner mig lite förkyld, hoppas detta ordnar upp sig till fredagens träning så jag orkar vara med.

Till vänster; benen innan träningen sattes igång Till höger; efter några veckors träning.
 

 

Fälttävlanstankar

Jag har bestämt mig för vilke klubb jag kommer gå över till, denna klubben håller även på med fälttävlan och det är något jag vill börja rida samt tävla nu de 2 sista ponnyåren. Spotty har ju gått fälttävlan på irland och jag har hoppat någon enstaka terrängträning på honom och han älskar verkligen att ridas ute på det sättet, han är tuff men inte för kaxig. Det verkar vara sån sammanhållning inom grenen också.

Har nu sedan mitt senaste inlägg haft kontakt med olika ryttare från olika klubbar, främst med min föredetta klubbkompis som gick över till Hermanstorp vilket det kommer bli att jag också gör. Min nuvarande klubb har ju inte längre ett samarbete med ridskolan/stallet vilket gjort att de har förändrats en del. Vilket nu ger möjlighet att vara i den klubben man själv vill, Bellen stallet är bra och jag bor otroligt nära vilket är skönt.

Återigen så har jag då även fått kontakt med en tränare som heter Anna Fele, känner att få in hoppträning/terrängträning för henne någon gång i höst kan vara riktigt givande samtidigt som jag hopptränar för Linnea Segersten regelbundet. Sedan till våren mer terrängträningar osv. Att åka iväg och träna är inte heller så längt då hermanstorps anläggning endast ligger 20 minuter från mig.
 
Fälttävlan verkar som en riktigt rolig sport, varierande och det ställs krav på ekipaget och kräver samspel.
Tävlingsmässigt i höst/vinter blir det hopp och dressyr som gäller, dressyren kommer jag dock rida via pay and ride istället för en officiel tävling.
 
Bilder lånade från google.
 
 

Träningsupplägg & klubbyte

Jag vill att det skall hända något i min ridning. Jag märker sen jag vart och ridit i andra stall att jag utvecklats mycket trots att jag haft pauser från ridningen. För att jag och Spotty ska utvecklas så krävs det förändringar, fortsätter man som man alltid gjort kommer man trampa på samma ställe. VI börjar med mig sedan Spotty och sista stycket ägnas åt klubbtankarna.

Jag själv tränar nu 3 dagar i veckan utöver ridningen, försöker att gå på powerwalk 1 gång i veckan. Jag känner och ser redan att jag börjar bli starkade vilket är riktigt kul och de gör att jag kan påverka mer på hästryggen utan att bli trött. Just nu är jag rätt så svag i överkroppen, så jag försöker stärka mig där.

När det kommer till Spotty så är han nu i helt okej kondition, han har vart igång i lite mer än en månad och vart ute på en tävling där vi stämde av läget. Fokuset ligger nu på mer styrka och explosivitet, kollat efter bra övningar på hippson för att verkligen utnyttja vägarna till hindrerna. Mycket klättring/uteritter nu och stärkande dressyr/trimpass. Innan vintervilan ska han få gå till en massör för att kunna stämma av muskelmässigt, se vad vi kan göra för honom liksom. Jag masserar honom även med liniment efter hårdare pass och han har börjat få svettersättning också efter dessa hårdare passen. Viktigt för mig är att efter hoppträningar/tävling dagen efter promenera bort mjölksyran.
 
Nu till detta med klubb. Jag har alltid tävlat för samma klubb, ja i 7 år. Saker har förändrats inom klubben de senaste året/åren, jag känner att jag hade velat komma till en större klubb som håller igång mer med t.ex. hemmatävlingar, har lag i de flesta divisioner och grenar, dit de kommer intressanta tränare. Jag förstår att folk väljer att stanna för det är en trygghet och man vet hur det funkar men jag ser det så att det är aldrig fel med något nytt, skulle man inte vara nöjd kan man efter året bara gå tillbaka till det gamla.
Har ni tips på klubb i Halland som verkar engagera sig på det sättet jag letar efter så hojta till!
 
Kram
 
 
citiboard