Uppskattar du dina nära?

Jag tror nyckeln i alla relationer såsom vänskap, familj, djur, människor som vill höja dig och sin kärlek är att visa uppskattning. Att visa att man är tacksam och glad för det personen gör för en eller för att den bara är just sig själv utan att göra någonting alls. Detta var något utav morgonens diskussionsämne innan vi orkat gå upp ur sängen.
 
Det är lätt att man i vårt samhälle glömmer och försummar vikten av att uppskatta personerna runtom en. Allt ska gå snabbt, man vara upptagen men fri samtidigt. Mitt i allt detta försvinner lugnet och känslan av att kunna vara spontan. Jag tror det är en av anledningarna till att förhållanden kraschar och andra går in i väggen.
 
Men hur visar man uppskattning då? Det beror ju såklart på relationen men till familj så tycker jag att en lagad middag ger känsla av omtanke och uppskattning. Gå ut med soporna utan att man blivit tillfrågad. Åka och handla. Små saker som gör stor inverkan på dagen helt enkelt. Mot vänner så fina sms, något bara som visar din tacksamhet. Senast i veckan bakade jag muffins och bjöd pojkarna i verkstaden.

Gentemot sin partner tycker jag det viktigaste är att vara lite personlig. Skriva lappar, ge blommor, baka personens favorit, göra frukost, laga mat, köpa en tröja, städa. Listan kan göras lång. Gillar din älskling choklad kan man alltid köpa lite speciella finare choklader eller köra ett säkert kort och köpa favoriten. Man får gå lite på känsla och hur stor romantiker personen i fråga är, mötas halvvägs så båda får utrymme.

Jag själv är lite cheesy när det gäller romantik, dock så älskar jag att uppvakta min kille så avbryter lite från film normen. Men gillar att baka, göra pannkaksfrukost, massera, små städa hans rum, sno dammsugaren ifrån honom.
Min älskling är inte riktigt lika inne på detta cheesy som jag är, men han lyckas bra ändå tycker jag. Ibland bjuder han på mat, chips och ja hela filmkitet vilket är hans grej. Bäddade ner mig, ställde fram vatten och en hink när jag kom hem från en kväll ute. Tog hand om mig när jag var magsjuk, städade och handlade saker jag kunde äta.

Betonar att de är viktigt att uppskatta varandra. Att man inte tar varandra för givet och faller in i för mycket vardagsrutiner. Så köp de där blommorna till tjejen som du funderat på, överraska mamma med middag eller bara ge några extra kramar till syrran.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

citiboard